keskiviikko 10. elokuuta 2011

PALATKAA PARIISIIN

Heiipa!
En tosiaan, tosiaan, tosiaankaan tiedä, et mistä mun pitäisi alottaa. Pariisin matkasta pitäisi siis kertoa, mut oon ihan hukassa! No, matka siis alko 29.7. ja päättyi eilen (toissapäivänä) 8.8.. me yövyttiin mun luokkalaisen Danielan serkkujen kämpässä Les Gobelinssissä aika keskustassa, sairaan upeella paikalla ja suloisimmissa talossa ikinä. Matkaseurana tosiaan Dani, Aurora, Hetta, Juuli-Anna, Silva ja Anna. Porukka väheni kyllä päiviä myöten, et loppujen lopuksi samalla lennolla suomeen tultiin minä, aurora ja anna.
haha, siinä ruma ja aika kärsinyt kuva miestä kaikista tokana iltana. Oltiin lähdössä läheiseen shishabaariin, joka oli sairaan upee ja mukava ja upee ja mukava ja kallis, mut kivoja ihmisiä. ei ranskasta kyl muitakaan taida löytyä, kun niitä sairaan kivoja ja lempeitä ihmisiä. AH.
LE MAISON
LES VUES
ADORABLES AMIS
 AU HASARD
Voisin laittaa vielä satamiljoonaa kuvaa lisää, mut en jaksa kun aamulla pitäs olla ysiltä hereillä tekemässä duunia, ja kello lähenee jo puol neljää...
Jos tiivistän matkan muutamiin lauseisiin ja sanoihin, niin nyt on koettu ainakin:
Pariisi. Halvat kengät. Upeat kadut. Vanhat talot. Mukavat ihmiset. Oksentelevat ystävät. Toisen tyrmäystipat. Hipsterclubit. Halpa alkoholi. Väsyneet päivät metelöidyillä kaduilla. Kielimuurit. Englannin puhumisen vaikeus ranskan kielen keskellä. Hyvät ostokset. Kuumuus. Kesäsade. Näkymät. Pelko. Ahdistus. Iloisuus. Onnellisuus. Yksinkertaisuus. Picnic. Sattumat. Kohteliaisuudet. Positiivinen huomio. Iskuyritykset. Suorat "saanko suudella sinua" -sanat. Ihanat tarjoilijat ja baarimikot. Halpa ruoka. Hiilarit. Pala unelmaa. Rentous. Olematon koti-ikävä. Pitkät ja sotkuiset metrotunnelit. Katutaide. Kovaääniset metrot. Sana "ruuhka" sai uuden merkityksen. Upeita ihmisiä. Kauneus. Täydellisyys. Nauru. Musiikki. Metrojen muusikot. Komeat miehet. Kauniit naiset.

En edes keksi. Tähän olis melkein pakollinen joku biisi, mut en tiedä laitanko. En ehkä laita. Nyt meen nukkumaan, hyvää yötä rakkaat lukijat ja muutkin!! Minä kuitaan.
ps. ostospostaus coming sooon....

8 kommenttia:

  1. aa tykkäsin niin tuosta kuvasta missä on toi vinyyli ja vanha canon!

    VastaaPoista
  2. oisko ees unelma tommonen reissu :( on ollu varmaan iha superkivaa

    VastaaPoista
  3. make tack, mäki lämpeen sille kuvalle jotenki ihan simona !

    VastaaPoista
  4. chemicalle, toi reissu oli kyl niin pala unelmaa, tosiaan. kauheen kova ikävä tonne jo ! voisin muuttaa pariisiin.

    VastaaPoista
  5. oot upee kuvaaja! jotenki noista kuvista vaan hehkuu semmone ilosuus, ja rempseys!!:DD vaikee selittää mut ihan upeita, jatka samaan mallii :)

    VastaaPoista
  6. anonyymi apua kiitos !! sairaan ihana kommentti, niin hyvä piristys tähän iltaan. en vieläkään osaa suhtautua kehuihin, mut joo koitan jatkaa samaan malliin ! ihana kuulla, et tykkäsit :--))

    VastaaPoista
  7. tosi upeita kuvia ja mielenkiintoinen blogi :)

    oon ite lähdössä parin kuukauden päästä ja haluaisin enemmän tietää noista baareista! päättelin kuvista että ootte käyny vähän pienemmissä baareissa jotka ei oo täynnä niitä limaisia ranskalaismiehiä ja turisteja vaan enemmänki paikallisten suosimissa paikoissa? osaatko antaa mitään vinkkejä hyvistä paikoista, ton riverin ja rexin googletin mutta onko muita hyviä paikkoja missä kävitte? miten pitäis pukeutua yms? hintataso?

    kiitos jos jaksailet vastata :)

    VastaaPoista
  8. Anonyymi toivottavasti bongaat tän kommentin täältä vielä ! :--))
    Eli joo, ensinnäkin: Pariisi on taivas.
    Toi kämppä missä yövyttiin, oli Les Gobelins:ssa (metropysäkin nimi), ja noi pikkupubit mis oltiin oli siis siellä, tunnetummin sanottuna ehkä Mouffetardissa. Se on sellanen pitkä katu, jossa on paljon söpöjä kauppoja ja just noit pubeja. Pariisis on kyl se, et yksin - eikä vältsii edes kavereiden kans kannata lähtee yksin 00-01 jälkeen kulkemaan. Kannattaa siis suosia halpoja takseja, mut niiltäkin kandee kysyä et paljonko maksaa suunnilleen matka paikasta x paikkaan y, kun joskus ne kuskit saattaa tehä kauheen pitkiä reittejä kun huomaa et kyydissä on turisteja.. Mutta! Itel ei ilmenny mitään ongelmia minkään asian kanssa, vaik tuli ehkä osittain oltua "väärässä paikassa väärään aikaan". Kannattaa vielä tsekata Social Club, se on sellanen nuorten suosiossa oleva mesta, muistaakseni ennen klo 22/23/00 0€ sisään, mut Pariisin clubit on sairaan kalliita.. sit jos haluu joskus jotain hienompaa, niin Seinen varrella on paljon kans sellasii laivaclubei ja shishabaareja! Ja miks ei, ainahan paikallisiltakin nuorilta voi kysellä vinkkejä :--)) Rex oli vähän sellanen mesta, et musiikki soi aivan_helvetin lujalla, ja oli kyl reilusti kaiken ikästä porukkaa siellä. Ja sinne sai jonottaa jonkun tunnin, ja porukkaa ohitteli vähän jne..
    Ranskassahan ihan normi ruokakaupoista saa hyvät viinit ja skumpat jne (mitä isompi kauppa, sitä halvemmat hinnat), et meil oli just isos lähikaupassa skumppapullo 1,17€! Clubeilla on sit taas tosi kallista, tai siis aikalail saman hintasta kun suomessakin, mut paljon pienemmät määrät jne.

    toivottavasti tää sekavuudessaan autto :D !

    VastaaPoista